Välkommen till Elpro!

Vår Affärsidé

Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar automationsutrustning till skandinaviska industriföretag samt system för styrning av infrastruktur.

Elpro skall via hög flexibilitet, snabbhet och kompetens uppfylla marknadens baskrav, prestandakrav och framtida önskningar.

 

Vår Vision

Elpro skall vara den ledande aktören när de skandinaviska kunderna efterfrågar flexibilitet och snabbhet.

Elpro skall ha finansiell kraft som en ledande svensk leverantör av automationsutrustning.

 

Våra Värdeord

Flexibilitet, Snabbhet, Pålitlighet samt miljömedvetenhet.

Vi är ett förhållandevis litet och flexibelt företag där vår kultur präglas av hög kompetens och ett stort personligt engagemang.

I just detta faktum ligger vår konkurrensfördel gentemot de lite större aktörerna på marknaden – hos oss pratar du nämligen direkt med den som är ansvarig för din produktion.

 

Vår historia

Företaget Elpro startade 1993 men redan i mitten av 1960-talet lade Carl-Otto Ottoson grunden till dagens verksamhet. Elpro är fortfarande i familjen Ottosons ägo med Eivind Ottoson som vd och sonen Jesper Ottoson som konstruktionsansvarig.

Sedan 2005 finns vi i nya fräscha lokaler på Sävelunds industriområde i Alingsås. Där har vi sedan en utbyggnad 2016 cirka 1500 kvm monteringsyta och 500 kvm kontor och personalutrymmen till förfogande.