Tjänster

Vi erbjuder helhetslösningar, delmoment i processen eller enbart produktion av apparatskåp

Vi är specialister på kundanpassade apparatskåp och automationslösningar

Genom att samarbeta med oss ​​får du tillgång till en hög kompetens och produktionskapacitet. Elpro är specialister inom elkonstruktion, programmering av PLC- och HMI-system. Vi utvecklar konstruktioner och tillverkar avancerade elektriska automationssystem och apparatskåp av högsta kvalitet.

Vår produktionsanläggning på 3000 kvm har stora, ljusa och smarta ytor som gör det möjligt för oss att hantera ordrar i stora volymer och möjlighet till fortsätt utveckling av vår verksamhet.

Vi har ett tydligt flöde i vår tillverkningsprocess, där vi med automatisering, linjeproduktion och ständiga förbättringar tydligt utvecklar kapaciteten. I vår produktion har varje funktion och ansvarig vilket ger oss kontroll och möjlighet att optimera varje enskild process och vi jobbar med löpande kvalitetskontroller för att göra rätt från början.

Vår personal utvecklar vi kontinuerligt genom kompetenshöjande åtgärder för att alltid ligga i framkant av utvecklingen. På så sätt kan vi erbjuda alla våra kunder innovativa och smarta lösningar med hög kvalité.

Produktion - Elpro
IDÉ & UTVECKLING

Idé & utveckling

Smarta kostnadseffektiva lösningar

All utveckling har sin grund i en god idé. Tillsammans med våra kunder tar vi denna idé från ax till limpa genom ett nära samarbete, där vi kompletterar varandras kompetenser och erfarenheter.

Vår del handlar allt som oftast om att hitta smarta, hållbara och kostnadseffektiva lösningar. Vi hjälper dig att välja rätt artiklar, komponenter och leverantörer. Vi har kontinuerligt en grundlig omvärldsbevakning för att ständigt förbättra våra processer och metoder.

Konstruktioner Elpro cad

Konstruktion

Skräddarsydda lösningar för bästa möjliga funktion

Elpros konstruktionsarbete börjar alltid med en analys av kundens behov – detta för att vi alltid vill erbjuda dig ett suveränt förslag redan från början.

Vi använder EPLAN med Pro Panel och Process Wiring, kopplat mot Wire Terminal. Detta gör ett automatiserat flöde som skapar och effektiv produktion. Vi erbjuder även konstruktioner i ElproCAD. All utveckling hela vägen ifrån idé till verklighet sker inhouse här i Alingsås, Västra Götaland.

Programmering - Elpro

Programmering

Vi jobbar med marknadens bästa varumärken

Elpro har marknadsledande kompetens inom programmering (PLC- och HMI-system) av styrsystem inom automatisering av maskinutrustning. Genom vår långa erfarenhet och nyfikenhet på den senaste tekniken vågar vi lova ett slutresultat i absolut framkant.

Elpro hjälper gärna dig som kund att välja rätt utrustning när specifika krav finns. Vi har stor erfarenhet av olika styrsystem – TIA Portal, STEP 7 Classic, Codesys men även andra ledande fabrikat som Omron och Allen-Bradley.

Annat vi kan erbjuda dig är inom:
Kommunikation:
Koppling till affärs- eller produktionsplaneringssystem, cloud-lösningar, IIOT.

HMI:
Moderna användarvänliga maskin-människa-gränssnitt.

INKÖP & LOGISTIK – Elpro i Alingsås har entydig och bra skyltning angående inkommande och utgående gods allt för att hålla en god kvalité

Inköp & Logistik

Elpro levererar i tid och med hög kvalitet

Rätt beställning i rätt tid ger rätt leveranser. Detta är vårt övergripande motto när det kommer till inköp och logistik, vilket ger ett jämnt flöde i produktionen. Det handlar om allt ifrån lagerhållning och leveransbevakning till godsmottagning och behovsberäkning.

Våra kunder har högt ställda krav när det gäller leveranstider och kvalitet, varför det är av yttersta vikt att vi alltid håller vad vi lovar!

Montage och byggnation
Montage och byggnation

Montage & byggnation

Alltifrån enstaka projekt till serietillverkning av apparatskåp

Montage och byggnation är en central del i vår verksamhet. Vi skapar allt ifrån grunden till ett färdigt idrifttaget system på plats ute hos dig som kund, och vi hanterar både enstaka projekt och serietillverkning av apparatskåp.

Vi benämner vår produktion som smart då den är såväl tidsoptimerad som flexibel och effektiv. Vårt mål är en produktion av absolut högsta kvalitet och med de bästa komponenterna på marknaden. Vi har en hög kapacitet i volymproduktionen och expertis för specifika projekt. Vår kabelbearbetningsmaskin från Rittal möjliggör också en automatiserad produktion. Med den nya maskinen kan vi få ut färdiga kopplingskit direkt utan någon manuell hantering, eftersom underlaget för att få ut de färdiga kablarna går direkt ifrån konstruktionsprogrammet till maskinen för vidare bearbetning. På så sätt kan effektiviteten ökas ytterligare och kvalitén säkerställas.

Några exempel på produktområden som vi arbetar med idag är additiva maskiner såsom 3Dprinters, styrningar till förnyelsebara miljö- och energiprodukter, analysprodukter för gruvindustri , materialhantering, förpackningsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, växelstyrningar, avfallsanläggningar med mera.

Kontakta oss
Installation och driftsättning

Installation & driftsättning

För en bra helhetslösning

Elpro svarar även för installation och driftsättning av projektet som vi är involverade i. Tillsammans med våra kunder genomför vi detta på ett tidsoptimerat och smidigt sätt för att störa den pågående produktionen så lite som möjligt. En väl genomförd installation och driftsättning gör en säker drift över tid. Åtagandena är en viktig del i vår helhetslösning.

INSTALLATION & DRIFTSÄTTNING

Service & support

För en bekymmersfri drift

Sista delen av vårt erbjudande stavas service och support. Här tecknar vi gärna ett avtal för att svara för helheten. Något vi vet är mycket uppskattat bland våra kunder, då dessa tjänster säkrar och bekymmersfri drift utan oplanerade stopp. I samband med installation och driftsättning diskuterar vi gärna ett upplägg som passar just dig och din produktion bäst.