Klart med ny Marknads- och säljchef

april 16, 2019 10:17

Så är då rekryteringen av en ny Marknads- och säljchef klar. Det blir Henrik Karlsson som tillträder den tjänsten och går allt som planerat kommer han att finnas på plats till sommaren. Henrik är 45 år, har två barn och fru och är ”uralingsåsaren” enligt honom själv. Närmast kommer han från en tjänst som Area manager Norden på Dickson-Constant som jobbar med tekniska tyger. Dessförinnan har han varit säljare av Volkswagen personbilar hos Börjessons Bil i Alingsås och även verkat på Telia i en rad olika befattningar.

Vad gick du igång på vad gäller den nya tjänsten hos Elpro?
– Att få vara med från början och forma en spännande tjänst i ett mycket expansivt företag. Att dessutom få jobba i ledningsgruppen med strategiska frågor tilltalade mig.

Hur känns det?
– Mycket bra – som en tidig julklapp (skratt).

Vad visste du om Elpro förut?
– Automation, kan man säga. Egentligen inte mer än så, förutom att jag kände till Eivind sedan tidigare. Såsom alingsåsare har jag dock följt deras utveckling i lokalpressen och via hörsägen. Jag har förstått att man har något stort på gång och den resan ville jag helt enkelt vara med på.

Vad är dina styrkor?
– Framför allt ledarskap som jag har jobbat mycket med. Sedan tror jag mig ha en hyfsad blick för försäljning. En kombo som jag tror ska passa bra i den nya tjänsten.

Vill du redan nu komma med någon form av programförklaring?
– Nä, det avstår jag från i detta skede. Jag hoppas dock kunna tillföra en hel del med min erfarenhet och kompetens, men det ber jag att få återkomma till när jag fått lära känna företaget lite mer ingående.

Välkommen till Elpro!
– Tack – det här ska bli riktigt kul…