Elpro AB tecknar historiskt avtal med Arcam EBM AB

juli 3, 2017 09:07

Torsdag 29 juni tecknade Elpro AB ett nytt avtal med Arcam EBM AB som tillverkar maskiner för industriell 3D-printning. Arcam EBM AB är en kund till Elpro AB sedan 2003 och Elpro AB har sedan dess levererat över 300 styrutrustningar.
Avtalet löper över tre år och handlar om produktion av uppemot 450 styrutrustningar till ett ordervärde av 150 miljoner kronor. Detta innebär en kraftig årlig expansion.

– Det känns givetvis jättekul och hedrande, men det förpliktigar också. Vi behöver nyanställa ett 15-tal montörer och även förstärka på tjänstemannasidan samt fördubbla vår produktionsyta. Men med tanke på att 3D-printning som teknologi vuxit lavinartat under senare år så ser jag att det är en expansion i helt rätt segment, säger Elpros VD Eivind Ottoson.
Enligt avtalet åtar sig Elpro att under de kommande tre åren serietillverka tre olika modeller av kompletta styrskåp innehållande styrsystem, högspänningsaggregat, elektronikrackar och datorer.
Skåpen i frågan används sedan av Arcam för tillverkning av maskiner för industriell
3D-printning i metall med den egna teknologin Electron Beam Melting®. En teknik som skapar möjligheter för en kostnadseffektiv tillverkning av produkter med avancerad design och funktion inom främst flyg- och implantatindustrin. Bolaget är listat på Nasdaq Stockholm och huvudkontoret ligger i Mölndal. Läs mer på arcamgroup.com.

BILDTEXT
Eivind Ottoson, VD och ägare av Elpro AB, skakar hand med Fredrik Bäckström, Vice President Product Supply vid Arcam EBM AB, efter överenskommelsen.
Vid avtalstecknandet fanns även Thomas Johansson, styrelseordförande och vice VD på Elpro AB, samt Benny Härdin, strategisk inköpare hos Arcam EBM AB, med på plats.