Årets företagare 2016

februari 28, 2017 15:29

I samband med Entreprenörsgalan, som ägde rum på Estrad Alingsås 23 februari, fick Eivind Ottosson motta priset som Årets Företagare i Alingsås 2016. En märkbart rörd Eivind fick till välförtjänta applåder och visslingar från galans 300 gäster ta emot hedersutmärkelsen av Företagarnas ordförande.

Elpro har haft en fantastisk utveckling under senare år då man gått från sex till 18 anställda, byggt ut sina lokaler till att idag omfatta 1500 kvm produktionsyta och ökat sin omsättning kraftigt. Något som bland annat resulterat i att man två år i rad blivit utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri. Gasellföretag är ett företag med en omsättning på minst 10 miljoner kronor och minst tio anställda. Man ska ha ökat och minst fördubblat sin omsättning varje år de senaste tre åren, om man jämför det första och det senaste året – kriterier som Elpro väl har uppfyllt.

Eivind hyllades också för sitt starka engagemang för att behålla och utveckla elprogrammet vid Alströmergymnasiet.

Förklaringen till Elpros framgångar står, enligt Eivind själv, att finna i en stark styrelse med en tydlig strategisk plan samt en genomtänkt och bra genomförd marknadsföring.

– Jag är oerhört stolt och hedrad. Det är verkligen roligt när hårt arbete ger resultat. Tack också till mina medarbetare, säger Eivind Ottosson.

Motivering Årets Företagare Alingsås 2016
Eivind Ottosson har utvecklat sitt företag till ett modernt industri- och tjänsteföretag med en fantastisk resultatutveckling. Bolagets värdeord: flexibilitet, snabbhet och pålitlighet genomsyrar verksamheten och bekräftas av bolagets kunder. Eivind har byggt en hållbar arbetsmiljö för sina anställda. Eivind förtjänar utmärkelsen också utifrån det stora engagemang han har i Alströmergymnasiets elprogram, där han bidragit med tid och resurser för att utveckla programmet till en tidsenlig och modern utbildning. Eivind har målmedvetet och långsiktigt byggt upp ett företag som nu har en ledande marknadsposition och är en arbetsplats där medarbetarnas kunskap och kreativitet tas tillvara.